maandag 14 april 2014

38: Van Rocroi naar Aubigny-les-Pothées

Toen ik vanochtend buiten kwam was het onaangenaam koud. Wind gierde over het plein en donkere wolken scheerden langs de lucht. Eerst nog wat boodschapjes halen voor onderweg en de "Via Campaniensis" is begonnen. Een heel ander landschap dan de afgelopen dagen. Wijdse blikken, glooiende velden, net Limburg maar dan veel grootser. Een genot om hier te kunnen lopen. Blik op oneindig en verstand op nul, zeiden we vroeger in dienst. Na elke heuveltop weer een nieuwe verrassing. Over onderdak maakte ik me geen zorgen. Dat had ik gisteren al geregeld. Net na drie uur bereikte ik het adres. Wat een beste plek was dat zeg. Bij Hr. en Mevr. Lagard, Rue St-Remi (grande Rue) dit is nog even verder de berg op voor bij de kerk. Onderweg nog twee Belgische pelgrima's tegengekomen. Waarschijnlijk zijn die ook vanavond hier evenals de mensen van de vorige keer. We zullen zien wat dit oplevert aan ervaringen.
Net onder het spoor door hier omhoog naar herberg

1 opmerking:

  1. Hoi Math,
    Toch je blog gevonden.
    En je hele reisverslag gelezen. Bijzonder leuk, ook voor ons was het weer leuk om herinnerd te worden aan jullie bezoek van vorig jaar. Goed dat je de draad weer hebt opgepakt. De kriebels komen bij ons bij het lezen van jouw verslag weer terug. Dus misschien moeten we "gewoon" de stoute fietsschoenen weer aantrekken en op pad, op pad en nog eens op pad gaan. De fietsen staan al te steigeren want we hebben al flink geoefend.
    Eergisteren heb je het voor je kiezen gehad, bijna 30 km is toch niet niks met die zware bepakking van je.
    Maar alléz hé, als oud marinier en Limburgse jóng laten we ons niet kennen. We blijven je volgen en genieten van ut Trampelen van dich.
    Groetjes Anne en Theo

    BeantwoordenVerwijderen