zondag 5 april 2015

62: Van Gueugnon naar Paray-le-Monial

Zon! Hemelsblauwe lucht, 3 graden, Noord-oosten wind. Eindelijk geen regenpak aan. Onderweg naar Rigny-sur-Arroux weinig verkeer. Een paar vroege wielerliefhebbers, een verdwaalde hardloper, de eerste ooievaar. Rust! Rust in de kop, rust in het lijf, heerlijk om op weg te zijn. Tot zover een goede Paasdag. In Rigny is een restaurantje open. Lekker bakkie koffie en een half uurtje rust.
Er komen wat wolken en de wind trekt aan. Guur is het juiste woord. Vlak voor Vigny wordt je zowat van de weg gereden door een Franse maniak, die als een rallyrijder over de weg ging. Uiteindelijk bij het eindpunt voor vandaag.
Pelgrimopvang midden in de stad. Diner vanavond met nog 30 anderen. Ben benieuwd. Maar eerst een biertje.

Rigny-sur-Arroux
Mooi boerderijtje bij Vigny

1 opmerking:

  1. Hoi Math,
    Op de eerste plaats ein zalig Paesen.
    Op de tweede plaats, het even geduurd voordat we je weer gevonden hebben.
    We zitten na 2.5 maand in de eindfase van een renovatie en de focus lag even ergens anders. Maar we hebben je toch gevonden en vinden het prettig dat je op een innemende manier je route en beleving beschrijft en dat we dit kunnen delen. Het doet ons denken aan onze eigen reis. Gelukkig heb je vandaag een betere dag gehad dan de afgelopen dagen. Hier wordt het van de week, wat weer betreft beter, zelfs tegen de 20 gr. aan. Ik neem aan dat dat voor jou in Frankrijk ook het geval zal zijn. En gelijk heb je, een mens is niet gemaakt om alleen te zijn. Op zo'n reis leer je je medemensen ook weer kennen en waarderen. Maar vanavond heb je het goed voorstaan. Heb je al een paaseitjes gehad ??
    Wij gaan dadelijk kuppen (eitje tikken ) bie de mam. Ik zal ze vertellen dat je weer op pad bent.
    Je hebt de eerste week er al opzitten en we wensen je nog veel rust in je hoofd en lijf. Geniet er maar van.
    Succes en groetjes, Anne en Theo

    BeantwoordenVerwijderen