dinsdag 14 april 2015

71: Van Le Cros naa Le-Puy-en-Velay

Gered! Na een redelijk ontspannen ontbijt met de drie andere pelgrims, weer alleen op pad. Gelijk Allan deed, hij ging later weg, en de twee zussen (dik in de zestig) Odette en Mariethé. Supermooie dag om te wandelen. Zonnetje, ochtendnevel tussen de toppen, aangevuld met de geur van houtkachels. Een korte etappe vandaag. Onderweg nog wat inkopen gedaan. Mooie dorpjes doorkruist om uiteindelijk in de stad te belanden. Meteen naar de kathedraal om mijn stempel te halen. Dat duurde nog even dus maar werken aan mijn blog. Ik kan pas in de namiddag terecht in het onderkomen. Na de stempel op zoek naar de post om wat overbodige spullen retour thuis te sturen. Je hebt immer teveel bij je. Dat moet dan ook over de bergen die nog gaan komen. Het weer blijft over het algemeen goed. Ik heb tot nu toe maar 1 dag onweer te verwachten. En het kan spoken in de Cevennen.
Vredig grazend vee net buiten Le Cros
Bilhac
Le-Puy-en-Velay
St. Jacobus in voorportaal van de Kathedraal

2 opmerkingen:

  1. Hoi Math,
    Mooie foto's. We krijgen heimwee.
    Zo te zien heb je een kapelletje of een meditatiemoment van Jacobus gevonden. Dat doet goed.
    Maar ondanks het afzien, beleef je mooie momenten en vergezichten.
    Momenten die niet te vergelijken zijn met de Schagense omgeving en ook niet met ut Limburgse land ( al hoe wel) beetje chauvinistisch ! Maar we vinden het knap dat je zo door buffelt en toch de tijd neemt om te genieten van je contacten die je onderweg tegenkomt.
    Dat is het leuke van de Jacobus-route. Je moet er wat voor over hebben, maar je wordt er door gelouterd en voor beloond. Al is het maar in je eigen beleving en RELATIVERING. Ook de wereldse problemen en radicale ideeën krijgen een ander gezichtspunt.
    Als alle mensen zich zo mens-gericht zouden gedragen, dan konden we daar nog veel van leren.
    Dat was onze ervaring, voor wat tie waard is ????
    Maar petje af, je schiet goed op.
    Naar Montpellier is het nog iets minder dan 200 km.
    Dus je gaat je " goal " wel halen.
    Bon route en we zijn blij dat je weer online bent.
    Groetjes Anne en Theo

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Math, met veel spanning volg ik je op de voet. Met landkaart en de boekjes "Oude wegen" probeer ik je te vinden. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan , want jouw Trampelen zijn toch hele andere weggetjes, maar heel mooi om te lezen Schitterend!!! Wij krijgen de kriebels, maar dan wel om onze ' Velo' te pakken . Miene schjat lup dat neet 😥,dus veer fitsen .Geniet vooral van al je ontmoetingen en vooral van jouw mooie route en de bijzondere momenten die je tegen komt . Bon Camino , knuffel Anne.

    BeantwoordenVerwijderen